10-16-2020

Deze week is ook niet helemaal vlekkeloos verlopen, maar ik ben nu wel op een pad waar ik meer vertrouwen in heb.
Ik had wat last van depressieve klachten, en kon mijzelf niet zo goed aan het werk krijgen deze week. Wel heb ik een plan hoe ik dit volgende week beter aan ga pakken. Vermoedelijk is wat ik mis in mijn dag een bepaald ritme. Nu ik zoveel thuis ben lijken alle dagen op elkaar, en is er weinig ritme of variatie te vinden.  Vanaf nu ga ik proberen iedere vrijdag een weekoverzicht op te stellen. Hierin zal iedere dag een blokje werk zitten, maar ook ruimte voor een wandeling, een film, muziek, of een bezoek aan de sportschool. Ik weet zeker dat ik beter aan het werk zal kunnen als ik in ieder geval een beetje houvast heb. Omdat de gesprekken altijd op vrijdag vallen, lijkt dit me een goed moment om een planning te maken.

Deze week ben ik voornamelijk bezig geweest met schetsen. Bij vorige projecten heb ik gemerkt dat ik het makkelijkst tot verhalen kom door gewoon te schetsen. Beelden uit mijn hoofd op papier te blijven zetten, en dan zo connecties maken en een verhaal opbouwen. Hierbij gebruik ik ook de hulp van muziek (vooral ambient, experimenteel, electronisch, klassiek, etc. voornamelijk zonder text.) films, youtube, pinterest, fotoboeken, etc.
Ik merk dat ik dit een erg fijne manier van werken vind, en dat het wel de sleutel is naar het maken van dit project. Momenteel voel ik me wel redelijk zenuwachtig over de naderende deadline. Ook vanwegen mijn mentale staat, voelt het vaak alsof ik het moet forceren om creatief te zijn.

Ik ben nu bezig aan mijn visuele mindmap. Deze ben ik voornamelijk met pen en potlood aan het maken, op losse bladen. Het zijn snelle schetsen van beelden die ik tot nu toe bij mijn thema en verhaal kan bedenken. Door deze zo even snel neer te zetten, zit mijn hoofd veel minder vol en heb ik ruimte om verder te associeren. Ik heb het losbladig gemaakt omdat ik het zo straks allemaal naast elkaar kan leggen en dingen met elkaar kan verbinden. Ik denk dat ik nu weer op deze hand verder zal moeten gaan. Het is voor mij in ieder geval duidelijk merkbaar dat ik op deze manier tot een verhaal ga komen waar ik tevreden over ben.