zine

een experiment dat ik deze week heb gedaan is het maken van een zine.
Ik kocht een printer op marktplaats van een oudere vrouw. Het apparaat was erg goedkoop en ze bleek dicht in de buurt te wonen. Echter toen ik hem thuis had geinstalleerd, bleek naast geel en blauw alle inkt op te zijn. Dit zorgde ervoor dat alle prints die ik maakte alleen geel, blauw en groentonen hadden. Ik besloot deze electronische handicap als regel voor mijn zine te gebruiken. Gewoonlijk zijn geel blauw en groen de kleuren waar ik het minst mee werk, en op deze manier werd ik geforceerd er het beste van te maken. Ik relateerde het groen en geel al snel aan oude artifacten uit de maya tijd, standbeelden, en afbeeldingen van het goddelijke. Ik heb copieen gemaakt van boeken met kunst en reclame fotografie, een fotoboek over museums in New York, en een fotoboek over het werk van Cindy sherman.
Deze fotos heb ik bewerkt door tijdens het copieeren het boek onder de scanner te bewegen. Hierdoor worden de fotos vervormd en uitgesmeerd. Later heb ik in het zine illustraties, bewerkingen en text toegevoegd, en heb er zo door juxtaposition een ietwat samenhangend geheel kunnen maken.

Het doel van dit zine was voornamelijk mij wat losser maken in het creeren van beelden. Na de lange quarantaine zat ik behoorlijk vast in mijn creatieve flow. Het maken van dit zine was dus bedoeld om weer terug in deze flow te komen, en dit lijkt te hebben gewerkt. Het zine gaat voornamelijk over goddelijkheid, het waarnemen van het lichaam, queerness, en vervreemding van het lichaam. Het sluit in deze zin niet meer volledig aan bij mijn huidige onderzoeksthema, maar het heeft me wel een stap in de goede richting gebracht. En het voelde goed om in een dag een aanzienlijke hoeveelheid beelden te maken, en weer even helemaal los creatief bezig te zijn.